perjantai 22. elokuuta 2014

Resepti: Maidoton ruisfocaccia aurinkokuivatulla tomaatilla

Resepti: Maidoton ruisfocaccia aurinkokuivatulla tomaatilla (puolikas pellillinen)



Tein ruismuunnelman Uneton Seattlessa -blogin kaurafocaccia-reseptistä

  • 2,5 dl tuoresoijamaitoa (kaupan kylmäkaapista)
  • 1 dl ruishiutaleita
  • 0,5 dl ruisjauhoja
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 pss kuivahiivaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 0,2 dl öljyä aurinkokuivatuista tomaateista
  • 1 tl suolaa


Pinnalle:
  • Merisuolaa
  • Pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja
  • Yrttejä
  • Öljyä


Lämmitä soijamaito 42 C, sekoita mukaan hunaja, suola ja kuivahiiva. Lisää koko ajan sekoittaen öljy, hiutaleet ja ruisjauhot. Anna levätä 20 min leivinliinan alla. Lisää vehnäjauhot ja vaivaa käsin. Jätä vedottomaan lämpimään paikkaan liinan alle nousemaan n. tunniksi.

Lämmitä uuni 200 C. Muotoile taikinasta leivinpaperin päälle uuninpellille haluamasi muotoinen leipä. Upota pintaan pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja ja yrttejä. Lisää lipuksi pinnalle merisuolaa ja öljyä. Anna kohota 15 min ja paista 20 min.

Vinkki: Nauti maidottoman punajuurikeiton kanssa.

Rus ja/tai soijamaito teki focacciasta hyvin tiivistä, joten tulos ei ollut kuohkea, mutta tuoreena maukas.
Maku.fi:n rukiista focacciareseptiä kannattaa kokeilla myös.